+90 543 808 49 85
trenruar
Sosyal Medya Hesaplarımız

Ukrayna’da vatandaş olmanın kolay yolları Ukrayna’da hangi yasalar var vatandaş olmak için

         

Fazla bilgi için bize ulaşın

-Ukrayna Vatandaşlığı Nasıl Alınır?-
-Oturma Süresi İle Ukrayna Vatandaşlığı-
-Evlilik İle Ukrayna Vatandaşlığı-
-Ticaret İle Ukrayna Vatandaşlığı-
-Evlat Edinme İle Ukrayna Vatandaşlığı-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Gerekli Şartlar-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Gereken Evraklar Nelerdir?-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Dil Sertifikası-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Anayasa Bilgisi-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Mülakat-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından Vazgeçmek-

-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından Vazgeçmek-

-Ukrayna vatandaşlığı olmak isteyen kişi sayısı, Türkiye genelinde bir hayli fazladır. Ne var ki birçok ülkenin aksine Ukrayna, vatandaşlık konusunda çok iyimser tavırlar sergilememektedir. Bu nedenle vatandaşlık alırken birtakım detaylara dikkat etmekte, ince eleyip sık dokumaktadır.-

-Ülke vatandaşlığını alabilmek için dil eğitiminden anayasaya, oturma süresinden evliliğe kadar birkaç detayın gözden geçirilmesi son derece önemlidir. Yapılan değişiklikler sonrasında ülkenin hemen her noktasında birkaç bin göç kabul edebileceğini dile getiren Ukrayna, bazı şartların yerine getirilmesi sonrasında onay vereceğini vurgulamıştır. Gereken prosedürleri tamamladıktan sonra vatandaşlığı alabilmeniz daha kolay olacaktır.-

-Ukrayna Vatandaşlığı Nasıl Alınır?-
-Oturma Süresi İle Ukrayna Vatandaşlığı
-Evlilik İle Ukrayna Vatandaşlığı–
-Ticaret İle Ukrayna Vatandaşlığı-
-Evlat Edinme İle Ukrayna Vatandaşlığı
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Gerekli Şartlar-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Gereken Evraklar Nelerdir?-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Dil Sertifikası
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Anayasa Bilgisi-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Mülakat-
-Ukrayna Vatandaşlığı İçin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından Vazgeçmek-
-Ukrayna Vatandaşlığı Nasıl Alınır?-

-Ukrayna vatandaşlığı alabilmek için yapmanız gereken ilk şey, ülkede oturma iznini almaktır. Ülkeye giriş çıkışlarınız için oturma izninin prosedürlerini yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Gereken evrakları teslim ettikten sonra oturma izninizi almanıza herhangi bir engel yoktur.-

-Oturma iznini aldıktan bir süre sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Vatandaşlık başvurusu öncesinde hangi alandan başvuracağını biliyor olmanız gerekmektedir.-

-Evlilik yoluyla, ticaret yoluyla, yatırım veyahut çocuk evlat etme yoluyla vatandaşlık hakkını elde edebilirsiniz. Her biri için gereken evrak ve prosedür farklılık gösterse de başvurunuzu yaptıktan sonra gerekli bilgilendirme yapılmış olacaktır.-

-Oturma Süresi İle Ukrayna Vatandaşlığı
Ukrayna vatandaşlığı alabilmek için öncelikle ülkede oturmaya hak kazanmış olmanız gerekmektedir. İlk gidişinizde oturma izni için prosedürü başlatmış olmanız önemlidir. Oturma izninize gerekçe olarak çalışma daveti veyahut akraba ziyareti gösterebilirsiniz. Sonrasında gereken evrakları teslim edip oturmaya hak kazanabilirsiniz.-

-Ukrayna’da oturma hakkını alan kişiler, 5 yıl boyunca ikamet ederlerse vatandaşlık için başvuruda bulunabilirler. Vatandaşlık başvurusunun geçerli olabilmesi için kabul edilen 5 yılın 2 yılından fazlasını dışarda geçirmemek gerekmektedir. Bu nedenle Ukrayna’dan ayrıldığınız günleri iyi hesaplamanız, vatandaşlık için önemlidir.-

-Evlilik İle Ukrayna Vatandaşlığı
Ukrayna vatandaşlığı alabilmenin bir diğer yolu evlilik yapmaktır. Evlilikle vatandaşlık için öncelikle eşinizin Ukrayna vatandaşı olması gerektiğini unutmamalısınız. Türkiye sınırları içerisinde evliliğinizi gerçekleştirdikten sonra D tipi vize sahibi olmalısınız.-

-Ukrayna’ya D tipi vize ile giriş yaptığınız takdirde sonrasında Türkiye’den aldığınız evlilik belgelerinizi noterle onaylatmış olmanız gerekmektedir.-

Noter onaylı evlilik belgelerini tercüman aracılığı ile Ukrayna diline tercüme ettirmeli daha sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürmelisiniz. Hazırlayıp teslim ettiğiniz bu belgelerin kabul edilmesi halinde size 1 yıllık oturma izni verilmiş olacaktır.

1 yıllık oturma iznini aldıktan sonra dil sertifikası almanız istenecektir. Bu noktayı da başarılı bir şekilde tamamladığınızda evliliğin 3 yılı doldurması beklenecektir. 3 yılın sonunda mülakata çağırıldığınızda sorulan sorulara istenildiği gibi cevaplar verebilirseniz Ukrayna vatandaşı olabilirsiniz.

Ticaret İle Ukrayna Vatandaşlığı
Ukrayna 2018 yılında yaptığı değişiklik ile yatırım yapabilme potansiyeli olan iş adamlarına, vatandaşlık verebileceğini dile getirmiştir. Bu bağlamda 3 bin civarında göç kabul edebileceğini ilan eden ülke, banka hesabınızda bulunan paraya bağlı olarak onay verebilecektir.

Ukrayna vatandaşlığı alabilmek için küçük bir işletmeniz olması yeterli değildir. Bunun yerine banka hesabında 100 bin dolar parası olan iş adamlarına vatandaşlık verilmesi uygun görülmüştür. Vatandaşlık alınabilmesi koşulu ise bu para karşılığı kurulan firmanın 5 yıl boyunca geçerliliğini sürdürmesidir.

Ukrayna sınırları içerisinde 100 bin dolarlık iş kurduğunuzda 5 yıl boyunca var olmaya devam ederseniz vatandaşlığı elde etmenize herhangi bir engel olmayacaktır.

Evlat Edinme İle Ukrayna Vatandaşlığı

Ukrayna sınırları içerisinde yaşama, evlenme veyahut 100 bin dolarlık yatırım yapma şansınız yoksa evlat edinme yoluyla vatandaşlık elde edebilirsiniz. Bunun için temel şart annesi ve babası belli olmayan, sahipsiz Ukrayna vatandaşı bir çocuğu evlat edinmektir. Evlat edinme öncesinde çocuğa bakabilecek donanımınızın olup olmadığı ve kültürel fayda sağlayıp sağlayamayacağınız gözden geçirilecektir.

kaynak:vizevatandaslik

ukrayna’da hava durumu

-kiev hava durumu ocak
-kiev hava durumu nisan
-ukrayna lviv hava durumu
-ukrayna hava durumu 15 günlük
-ukrayna odessa hava durumu
-kiev hava durumu mart
-kiev hava durumu şubat
-ukrayna kharkov hava durumu
-ukrayna hava durumu lviv
-ukrayna odessa hava durumu
-hava durumu kiev, kyiv city, ukrayna
-ukrayna kharkov hava durumu
-ukrayna kiev hava durumu
-kiev hava durumu ocak
-lviv hava durumu 15 günlük
-kiev hava durumu nisan

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?