+90 543 808 49 85
trenruar
Sosyal Medya Hesaplarımız

Türk vatandaşının Ukrayna’da evlilik YAPMASI için GEREKEN EVRAKLAR

Türk vatandaşının   Ukrayna’da  evlilik YAPMASI  için  GEREKEN  EVRAKLAR

 

 Türk vatandaşının Ukrayna’da evlilik YAPMASI için GEREKEN EVRAKLAR  Pasapor

ukrayna’da evlilik oturum –ukrayna süresiz oturum- ukrayna vatandaşı türkiye oturma izni –ukrayna oturum vizesi –ukrayna vatandaşlığına geçiş- ukrayna d vizesi –ukrayna pasaportu almak –ukraynada mülk edinme-

                    Ukrayna’da evlilik yapmak ve oturum almak için bilgi

Arkadaşlar sağdan soldan internetten duyduğunuz ve okuduğunuz her şeye inanmayın ukraynalı biriyle evlenirseniz en kısa yol ukrayna’da evlilik yapmak sadece pasaportunuzla ukranyay giderseniz pasaportunuzu yeminli tercuma noter tastilki turçe den ukranyacaya yada inglizveden  ukranyacaya çevirmeniz yeterli ukranyada olduğunuzda evleneceğiniz kişiyle nufus dairesine gidip beyanda bulunuyorsunuz forum dolduruyorsunuz yaklaşık 1 ay sonra sizi çağırıyorla tabiki evliliği yapacağını şehire ile ilçeye göre zaman değişir buyuş sehrlerde 1 ay gun veriyorla

Erken evlilik yapmak isterseniz  6500  grivna karşılığında 1 gün içinde resmi evliliğinizi yapblirsiniz .Bunun için bu siteye göz geçirin

( https://gotovo.net.ua/en/service/wedding-for-day)burda butun bilgiler ve gereken her şeyi gösteriyor  size tafsiyem paranızı boşa harcamayın evleneceğiniz kişile gidip evlenem için baş burunuzu yapın 1 ay içinde evliliğiz gerçekleşiyor ortalam masaraf 300 grivna resmi evliliğinizi yaptıktan sonra kiev turk konsolosluğuna gidip ukraynada yaptığınız evlilik belgelerini verirseniz turkiyedede evli olduğunuz kayıtlar geçiyor hem turkiyede hemde ukraynada evli olursunuz oturum almak için evlilik belgenizle ya istanbul yada ankaradaki ukrayna konsolusluğuna baş vurmanız gerekir yanlız gitmeden çnce internete randavu almanız lazım direk giderseniz kabul etmiyorlar D vizesi expres 1 haftada alablirsiniz yanlız 2 misli para öderseniz normal vize alırsanız 2 haftayı buluyor ortalam 250 doları buluyor D vizesi 3 aylık olur vizenizi aldıktan sonra vize tarihi bitmeden ukraynaya gidip oturum başvurusu yapmanız lazım evlendiğiz kişinin resmi adresi nerdise orda baş vurmanız gerekir gereken evraklar paaportunuz giriş yaptığınız tarih kaşesi ile pasaportunuz yeminli tercumanve noter tastili olması lazım birde sigorta yapmanız lazım 13 aylık veriyıorlar 1300 grivna başvuru surasında yaklaşın kar parası masaraf 700 800 grvna gidiyor tabiki bunları kendiniz yaparsanız kendiniz yapmak istemeseniz bir aracı şirket bulp yaptırblirsiniz buda size 400 yada 500 doları bulur bazı firmalar 1000 dolarda istiyor oturumu il sefer 1 yıl ikinci sefer 1 yıl dah üçüncü seferde sınırsız alablirsiniz yada vatandaşlığa baş vurablirsiniz şimdiki kanunlar göre 3 yıl evli kaldığınızda 3 yıldan sonra vatandaşlığa başvurblirsiniz

1-pasaporta

2-ukraynada pasaport çeviri noter tasdikli

3-evleneceğiniz kişinin ukranya pasaporto (uluslar arası pasapot değil )

4-Evlenme dayresine beraber gidip evlenemk istediğinizi beyen etmeniz

5-Rasmi evlilik 1 ay sonraya gün verilir masrafı 300 400 grivna

6-Erken evlili yapmak isterseniz 1 hafta içinde yapabilirsiniz bununda ucreti yaklaşın 6000 yada 7000 grivnadır ( 200 – 250 dolar arası )

7-ukrayna’da evlendikten sonra ukrayna’daki türk konsolosluğunda evlilik belgenizle gidip türkiyedede evli gözukmenizi sağlıyablirsiniz

8-Evlilik belgenle turkiyedeki ukrayna konsolosluğuna gidip D vize almanız lazım D vizeyi 3 ay veriyorlar o vizile ukrayna gelip oturumunuzu albilirsiniz 1 yıllık oturum veriyorlar  1 haftada  D vize  alabilirsiniz D vize ucreti express 300 350 dolar 2.seçenek 2 haftada normal D vize albilirsiniz bununda ucreti 200 250 dolar    D vizeyi almaya gitmeseniz vize alan firmalar var turkiyede vize aln firmayı bulup notarden vekalet vermeniz lazım sizin yerinize albilirler bununda ucreti 100 150 dolar arası değişiyor D vizesini aldıktan sonra ukrayna geldiğinizde size gereken pasaportunuz D vize pasaportunuz yapiştırıyorlar ukrayna çevrilmiş  notel tasdikli pasaportunuz ve pasaportunuzla giriş yaptığınızdaki kaşe giriş tarihi oda noter tastikli olacak pasaportnuzla bereber eşinizin ukrayna’da oturduğu resmi adres belgesi eşinizin ukrayna pasaportu yapmanız gereken 1 yıllık sigorta ukrayna’da yapmanız lazım bununda ucreti 1300- 1400 grivna civarı oturum belgesi içinde 600- 700 grivna gerekiyor ilk sefer için 1 yıl 2. sefer için 1 yıl 2 yıldan sonra sınırsız albiliyorsunuz 3 yılı geçtikten sonra halen evliyseniz vatandaş olmak için başvurabilirsiniz bu arada çocuğunuz varsa yada olduktan sonra sınırsız oturumda alabilirsiniz resmi evlilik yapmadan eşiniz hamileyse yad çocüğunuz varsa evlenmek için 1 haftada evliliğinizi resmi yapablirsiniz

Size yardımcı olmamızı isterseniz bize ulaşın 

Türkiye = +90 543 808 49 85    whatsaap
Ukrayna =+380 (68) 894 61 48 viber 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM

  1. Çağrı dedi ki:

    Neden ukrayna”da evlenmeyi tavsiye ettiniz

    1. Yunus İreç dedi ki:

      Mrhaba ukrayalı birile evlececeksen ukrayna”da evliliğinizin yapın dedim çunku ukrayna”da evlilik yaparsan dah kolay ve masrafsız

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?